• 2014 CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASINI SENCER HORASAN, GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI KUPASINI SENCER CAN VE GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI KUPASINI BAŞÇAVUŞ ONUR TAŞPINAR KAZANDI. | 24.09.2014
20 – 21 Eylül tarihlerinde Ankara Atlı Spor Kulübü’nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kupası, T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kupası, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası, Türkiye Jokey Kulübü Kupası ve TRT 50.Yıl Kupası ve Ankara Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü Kupası Engel Atlama Yarışmalarında yurdun dört bir yanından gelen biniciler performanslarını sergileyerek sporseverlere güzel bir hafta sonu yaşattılar.

2014 yılı Cumhurbaşkanlığı Kupasını Quick de Stehermelle isimli atıyla alkışlar eşliğinde Sencer Horasan kazandı. 145 cm yüksekliğindeki yarışmada Colorland's Cheyenne isimli atıyla Hasan Şentürk ikinci, Skara Glen's Cascador isimli atıyla Hulki Karagülle üçüncü, Chaccomo isimli atıyla Çağrı Başel dördüncü, Contero 8 isimli atıyla Ülkan Delikan ise beşinci oldu. 4 -7 Eylül tarihlerinde Zagreb’de düzenlenen Balkan Engel Atlama Şampiyonasında öne çıkan bu beş binici Cumhurbaşkanlığı Kupasında da şampiyonluk için güzel bir mücadele verdiler. Yarışmanın ardından dereceye giren binicilere ödüllerini, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ile takdim etti.

2014 yılı T.C. Gençlik Ve Spor Bakanlığı Kupasını Özge II isimli atıyla Başçavuş Onur Taşpınar kazandı. 130 cm yüksekliğindeki yarışmada Aquila isimli atıyla Çağrı Başel ikinci, Wisecrack isimli atıyla Hulki Karagülle üçüncü, Aron isimli atıyla Sencer Horasan dördüncü, Prieur isimli atıyla Beysim Hüseyinoğlu ise beşinci oldu. Dereceye giren binicilere ödüllerini veren Bakan Çağatay Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası’nda performanslarını sergileyen tüm binicileri ayrıca kutlayarak, başarılar diledi.

2014 yılı T.C Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kupasını AB 19 Chepetto isimli atıyla Sencer Can kazandı. 135 cm yüksekliğindeki yarışmada Aquila isimli atıyla Çağrı Başel ikinci, Colorland’s Cheyenne isimli atıyla Hasan Şentürk üçüncü, Chaccomo isimli atıyla Çağrı Başel dördüncü ve Chambertino isimli atıyla Sencer Can beşinci oldu. Dereceye giren binicilere ödülleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu takdim etti.

Yarışma sonuçları için lütfen tıklayınız.