• BALKAN ŞAMPİYONASI SONA ERDİ | 09.09.2013
TÜRKİYE FERDİ KATEGORİDE   YILDIZ, GENÇ YETİŞKİN VE USTALAR KATEGORİSİNDE 2013 YILI BALKAN ŞAMPİYONU OLDU.

4 GÜNDÜR KEMER GOLF & COUNTRY CLUB’DA DEVAM EDEN 40. FEI BALKAN ENGEL ATALMA ŞAMPİYONASI SONA ERDİ.

YILDIZ BİNİCİ EMİR KOÇAK’TAN BÜYÜK BAŞARI.

Yıldız Binici Hem Grand Prix’de birinci hem de toplamda Kategorisinde Balkan Şampiyonu oldu.

Yarışmaların son günü Children / Yıldızlar Grand Prix’i ile başladı.  Bir gün önce takım olarak yarışan minik biniciler son günde ferdi olarak mücadele etti. 115 cm yüksekliğinde barajlı olarak koşulan yarımaya 32 binici katıldı. Grand Prix’de hatasız parkur koşan 6 binici baraj hakkı elde etti. Barajda Türkiye adına yarışan Emir Koçak  Florentine isimli atı ile hatasız 39.31 saniye ile en iyi zamanı elde etti ve Grand Prix birincisi oldu. Binici aynı zamanda şampiyona ceza puanları toplamında ceza puanı almayarak şampiyonayı da kazanan binici oldu. Grand Prix’de ikinci sırada Bulgaristan adına Ezop isimli atı ile yarışan Ventislav İzov oldu. (39,51/0). Yarışma üçüncüsü Türkiye adına yarışan Aslı Güleç Bacatina (77.25/0) isimli atı ile oldu.

Tüm şampiyona cezaları toplamında ise Emir Koçak arkasından yine Bulgaristan adına Ezop isimli atı ile Ventsislav İzov ikinci  olurken üçüncü sırada Yunanistan adına Cobbydor isimli atı ile Paola Martini oldu.

Şampiyonanın ikinci finali Junior yarışmacılar arasında yapıldı. 23 binicinin katıldığı yarışma barajlı 130 cm yüksekliğinde koşuldu. Romanya ve Bulgaristan adına iki binicinin baraj hakkı elde etti. Barajda Ascot isimli atı ile Ioli Mytilineou 45,67 saniyelik derecesi ile Grand Prix birincisi olurken Romanya adına Cristian Caesusescu barajda 47,04/4 derecesi ile ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sırada Yunanistan adına Aikaterini Laskaridis yer aldı. Şampiyona ceza puanları toplamına göre ise Junior kategoride Balkan Şampiyonu Yunanistan adına yarışan Ioli Mytilineou Ascot ile toplamda 4 ceza, ikinci Duende isimli atı ile Cristian Duende  Caesusescu toplamda sekiz ceza ve üçüncü sırada Oscar Du Peron isimli atı ile Marina Theofanapoulou toplamda sekiz ceza puanı ile yer aldı.

 

Günün üçüncü finali 130 cm yüksekliğinde koşulan Amazon / Bayanlar Grand Prix ve bireysel finaliydi. 28 binicinin katıldığı yarışmada 8 binici baraja kalma hakkı elde etti. Yarışmada Hırvatistan adına yarışan bayan biniciler Şampiyonada ilk üç sırayı kimseye bırakmadı . Yarışmayı barajdaki 38.85 saniyelik derecesi ile Limited Edition isimli atı ile yarışan  Janka Krasovec  kazandı.  Binicinin hemen arkasında diğer bir Hırvat binici olan Kristina Lesjak Damezele isimli atı ile 42.37 saniyelik derecesi ile yer aldı. Grand Prix’in üçüncüsü Yunanistan adına yarışan Dafni Anna Kessissoglu Chelsea isimli atı ile oldu (49.09).  Üç  gün toplamında ise Hırvat biniciler;  Bajnok isimli atı ile yarışan Antea Simlesa birinci , Limited Edition isimli atı ile Janka Krasovec  ikinci ve Damezele isimli atı ile Kristina Lesjack  üçüncü sırada yer aldı.

Günün dördüncü yarışması Young / Genç Yetişkin binciler arasında yapıldı. 125 cm yüksekliğinde koşulan yarışmada 5 binici yarıştı. Genç Yetişkinler Şampiyonasını Türkiye adına 3 gün toplamında Yusuf Cem Kayacan Abner isimli atı ile kazandı. İkinci sırada Romen Kristian Valev Ching ve üçünü sırada Clear isimli atı ile Sırp Irena İlic yer aldı. Yarışmanın Grand Prix’ini ise Sırp İrena İlic kazanırken ikinci sırada Romen Kristian Valev üçüncü sırada Türkiye adına yarışan Yusuf Cem Kayacan Kazandı.

Günün son yarışması 140 cm yüksekliğinde koşulan Senior / Ustalar finali idi. Çekişmeli Geçen yarışmanın birincisi şampiyona toplamında yalnızca 9.98 ceza puanı alan Hüsnü Dinç Chiara isimli atı ile oldu. Şampiyona ikincisi Bulgar Angel Niagolov toplamda 12.28 ceza ve şampiyona üçüncüsü Mert Alıcıoğlu toplamda 20 ceza puanı ile oldu. Ustalar Grand Prix’ini ise Angel Niagolov koşulan baraj parkuru sonucu 45.55 saniyelik hatasız derecesi ile kazandı. İkinci sırada barajda 46,58 saniyelik derecesi ile Hırvat Filip Rozmaric Cezar isimli atı ile elde etti. Hüsnü Dinç ise Grand Prix’de üçüncü sırayı aldı.

Balkan Şampyionası  kapanış seremonisi ile son buldu. Kapanışta şampiyona bayrağı bir gelenek usulü Şampiyonanın 2014 yılı ev sahibi Hırvatistan’a teslim edildi.