• ENGEL SATIN ALMA DUYURUSU | 11.01.2018

Sayın Kulüp Başkanlıkları ve Değerli İl Temsilcileri,

           Federasyonumuzun, engel atlama disiplininde, isme Özel kupalar ile 140 cm ve üstü yarışmalar (4*/ 5* yarışmalar) az sayıda ilimizde ve aşağıda isimleri verilen kısıtlı sayıda kulübümüzün sahasında düzenlenebilmektedir.  Bu güne kadar 2017 yılı yarışma sezonu boyunca olan gözlemlerimiz ile sporcu ve antrenörlerimizin geri bildirimleri neticesinde bu sahaların bazılarının yarışma ve ısınma manejleri zeminlerinin yıprandığı ve bozulduğu, bakımlarının iyi yapılamadığı, ısınma sahalarının kapasitesinin yetersizliği ve engellerinin eski veya eksik sayıda olduğu, kullanılma mecburiyeti olan kepçelerin yeterli sayıda olmadığı, bazılarının standart dışı, hasarlı veya paslı oldukları tespit edilmiştir. Bu nedenle bazı sahalar, 2018 yılında yukarıda belirttiğimiz seviyede yarışma düzenlemek için yeterliliklerini kaybetme ihtimali ile karşı karşıyadır.

Federasyonumuz sahalarımızın ve engel setlerimizin yeterli düzeye çıkarılması için 2018 yılında bütçe imkanları çerçevesinde kulüplerimize destek olmayı planlamaktadır. Bu doğrultuda ilk destek olarak, engellerini yenilemek isteyen kulüplerin ithal edecekleri engellerin fatura bedelinin %50sinin TBF tarafından karşılanması düşünülmektedir. Bu konuda tarafımızca yapılan çalışma sonucunda yarışma tam engel seti için (12 engel, 15 atlayış tam takım sırıklar, okser sehpaları ile, kepçe ve bayrakları ve beş adet boyasız sırıkları kapsamaktadır) Olaf Petersen firmasından alınmış teklif TBF Web sitesinde yayınlanmıştır. Kulüplerimiz istedikleri firmadan istedikleri miktarda engel satın alabilirler ancak TBF desteği azami web sitesinde yayınlanan teklifin %50sine kadar olmak üzere fiilen satın alınan engellerin faturasının %50si ile sınırlı olacaktır. Bu destekten yararlanmak isteyecek olan kulüplerimizin federasyonumuza başvurmaları gerekmektedir. Ödemeler 2018 mart ayında kesin bütçemiz belirlendikten sonra başlayacak ve yıl boyunca ithalatı gerçekleşmiş olan engeller için yapılacaktır. 

            Federasyonumuzca yarışma düzenlenecek tüm sahalar açık hava sezonu başlamadan önce titizlikle denetlenecek olup, sahasında gerekli bakımları veya iyileştirmeleri yapmamış olan, bu konuda hiçbir çaba göstermeyen veya engel setleri yetersiz bulunan kulüplerin sahalarında yarışma düzenleme imkanı ne yazık ki olmayacaktır.

Konuyu önemle bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Saygılarımızla,

Türkiye Binicilik Federasyonu       

EA 4*/5* YARIŞMA DÜZENLENEN KULÜPLERİN LİSTESİ : 

Adana Atlı Spor Kulübü
Ankara Atlı Spor Kulübü
Ankara Binicilik İhtisas Kulübü
Başkent Binicilik Kulübü
Bursa Atlı Spor Kulübü
Dila Atlı Spor Kulübü
Ege Atlı Spor Kulübü
Gürman Binicilik Kulübü
Kemer Country Club
İstanbul Atlı Spor Kulübü
İstanbul Sipahi Ocağı Kulübü
İzmir Atlı Spor Kulübü

QUOTATION TURKISH RIDING CLUBS