• TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU AS BAŞKANI HİLMİ YAMAN | 06.01.2016


Türkiye’de Binicilik Sporu Hak Ettiği Yere Gelmeli

2015 Ekim de Binicilik Federasyonu As Başkanı oldunuz.Sizi tanıyabilir miyiz?
1967 Ankara Çamlıdere doğumluyum. Yarım bıraktığım eğitimimi tamamlıyor oluşum şu aralar önceliklerim arasında. Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans eğitimine devam ediyorum. Evli ve üç çocuk babasıyım.Ticaret ile başladığım iş hayatında çeşitli sektörlerde yer aldım. Zaman, mekan olarak değil yapabileceklerim neler olabilir, daha iyiye nasıl ulaşabiliriz düşüncesini hiç bırakmadım. Sektör ne olursa olsun en iyilerden olmalıyız diye düşündüm. İnsanın düşünceleri ne ise, işine yansıttığı da odur.

Çevrenizdeki insanlar ile konuşsak sizi nasıl anlatır?
Titiz ve azimli olmam zannederim ilk söylenecek özellikler olurdu . Arkadaşlarım ve gençler yaptığımız sohbetlerde genelde azmimi sorguluyor. İş hayatımdaki deneyimlerimle eğitim birleşince aslında renkli bir durum ortaya çıktı. Üç ayrı üniversite ardından yüksek lisansa başlamam da bu renkli durum etkili oldu.

Türkiye Binicilik Federasyonunda As Başkan olmanız nasıl oldu?
Çocukluğum da hedeflerim yüksekti,kendimce büyük hayallerim vardı. Hayallerim içindeki en geniş yeri atlar tutardı. Atları,Binicilik Yarışmalarını ilgi ile izlerdim. Sonuçta çocukluk hayallerim ve içimdeki At sevgisi,Binicilik Federasyonu Asbaşkan lığı görevim için vesile oldu. İnsanın sevdiği,hoşlandığı bir işi yapması büyük bir heyecan getiriyor, heyecan ve severek yapılan işlerin başarı şansını yüksek görürüm.

Binicilik ile ilgili kişisel misyonunuz nedir?
Benim için önemli olan, Türkiye’de biniciliğin gelişmesi için bana düşen görevi layıkıyla yapmak. Burada kişisel bir misyon dan bahsetmek doğru olmaz.Federasyon Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyelerimizin belirlediği Biniciliğin Ulaşılabilir olması ve katılımın artması Misyonu ile ekip olarak çalışacağız.Binicilik Federasyonu olarak isteğimiz biniciliğin halka yayılması, bir lüks olmaktan çıkıp her kesime açık olması yönünde… 4 bin yıl önce Orta Asya’daki Türklerin atı binek hayvanı olarak kullandıklarını , cirit gibi at sırtında oynanan oyunlarda usta oldukları biliyoruz. Tarihsel gelişimde Türkler yerleşik yaşamı seçmeye başladıktan sonra ata olan ilginin azaldığını görüyoruz. Bizim kültürümüzde önemli bir yere sahip olan at Anadolu insanı için önemli ulaşım aracı olarak benimsenmiş ve spor olarak görülmüştür. Bugünkü koşullarda ise binicilik hak ettiği yere gelmeli, at yine önceliğimiz olmalıdır. Araştırmalar sonucunda sporun yanı sıra atın rehabilite edici özelliği bugün bir çok yerde ilgili merkezlerin açılmasına ve bu iyileştirici özelliğin uygulanmasına neden olmuştur. Federasyon olarak ilgili projelerin hayata geçirilmesi için çalışıyoruz. Bir diğer önemli konu ise binicilerimiz. Binici ve Seyirci sayımızı artırmak istiyoruz.

Sayın Hilmi Bey bu hedeflere ulaşmak ve misyonunuzu gerçekleştirmek için sizce nasıl bir yol izlenmeli,kritik konular nelerdir?
Federasyon As Başkanı olarak üzerine düştüğüm en önemli konu dijital dönüşümü federasyonumuzda gerçekleştirmek.Bu konu az maliyet ile çok geniş kitlelere yayılmamızı sağlayacak.Yayılımı ve katılımı ancak internet ,sosyal medya gibi platformları çok iyi kullanarak arttırabiliriz,ayrıca bu binicilik sporuna seyirci kazandıracaktır. Herkes bu sporu yapmak zorunda değil,çünkü izlenmesi de çok zevkli bir spor.Müthiş bir görsellik,estetik ve heyecan içeriyor.Biz seyircileri arttırabilirsek o zaman sponsorlarıda kazanabiliriz.Çünkü sponsorlar sporun sonuçları ile değil,sporun izlenme oranları ile ilgileniyor. Bu amaçla hızlı bir şekilde internet sitemizde TBF TV'yi hayata geçirdik,binicilik yarışmalarının webden canlı yayına başladık.Aldığım raporlarda TBF WEB TV'nin izlenim oranı ortalama günlük 4 bin kişiye ulaşıyor,bu beni mutlu ediyor ancak hedeflerimiz daha yüksek.
Binicilik camiasına yeni yılın sağlık,mutluluk,huzur ve bereket getirmesini ve Sporcularımıza başarılar ile dolu bir 2016 diliyorum.

HİLMİ YAMAN
TBF As Başkanı