• TBF DUYURU NO: 92/2024 ENGEL ATLAMA BALKAN ŞAMPİYONASI MİLLİ TAKIM BİLGİLENDİRME | 29.07.2024

04 - 08 Eylül 2024 tarihleri arasında Kemer Country Club’da  düzenlenecek olan Engel Atlama Balkan Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etmeye hak kazanan Yıldız, Genç, Genç Yetişkin, Kadın ve  Usta Sporcular ile Pony Balkan Kupası’nda yer alacak PIII Kategorisi Milli Takım sporcuları belli oldu.

Türkiye Binicilik Federasyonu 2024 yılı Balkan Milli Takım Seçme Duyurusu kapsamında ilan edilen kriterlere göre; sene başından itibaren yapılan seçme yarışmalarında binici ve at kombinasyonlarının performans ve başarı sıralamasına göre tüm değerlendirmeler yapılmış ve takımlar oluşturulmuştur.  Belirlenen at ve sporcu kombinasyonlarının listesi takım ve ferdi biniciler kendi içlerinde alfabetik olarak ekte belirtilmiştir. Yedek sporcular ise ikame sırasına göre düzenlenmiştir.

Listede isimleri yer alan sporcuların (18 yaş altı sporcuların velilerinin) en geç 05 Ağustos 2024 Pazartesi günü saat 12.00’ye kadar engelatlama@binicilik.org.tr adresine katılımlarını teyit etmeleri gerekmektedir. 

16 - 18 Ağustos 2024 tarihinde Kemer Country Club’da yapılacak olan TBF Yaz Kupası Engel Atlama Yarışmaları’na ve 28 - 31 Ağustos 2024 tarihinde düzenlenecek olan CSI1* yarışmalarına katılım zorunludur. TBF Yönetim Kurulu, sporcuların ve atların fiziksel ve sportif performanslarına göre yapılacak Engel Atlama Kurulu tavsiyesini dikkate alarak şampiyona öncesinde değişiklik yapma hakkına sahiptir.

Milli Takım kadrosunda yer alan sporcu ve atların FEI at ve vize işlemlerinin en geç 15 Ağustos 2024 Perşembe tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir. Engel Atlama Balkan Şampiyonası’na katılacak olan Milli Takım ve ferdi sporcuların angajman ücretleri Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından karşılanacaktır.

Milli sporcularımızdan şehir dışından gelecek olanların konaklama ve atlarının yol masraflarını, tüm takım ve ferdi sporcu atlarının ot, talaş, gübre, kamyonların elektrik giderleri Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından karşılanacaktır. Her kategoride takım ve ferdi madalya kazanan sporcularımıza, Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından at bakımına katkı ödülü verilecektir.

2024 yılı Engel Atlama Balkan Şampiyonası Milli Takımı içerisinde yer alma başarısını göstermiş tüm sporcularımızı ve atlarımızı, bu başarıda emeği geçen kulüplerimizi, antrenörlerimizi, seyislerimizi ve velilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Ek1: 2024 Yılı Engel Atlama Balkan Şampiyonası Milli Takım Listesi


Ek2: 2024 Yılı Engel Atlama Balkan Şampiyonası Milli Takım Puan Tablosu