• TBF DUYURU NO : 43 / 2022 ULUSLARARASI ATLI DAYANIKLILIK YARIŞMALARI ANGAJMAN İŞLEMLERİ BİLGİLENDİRME | 12.04.2022

7 – 8 Mayıs 2022 tarihleri arasında İğneada/Kırklareli'nde Uluslararası Atlı Dayanıklılık yarışmaları düzenlenecektir. CEI1* ve CEI2* yarışmaları için angajman son tarihi 3 Mayıs 2022’dir. At ve sporcu kayıt işlemlerinin en geç 25 Nisan 2022 Pazartesi günü mesai bitimine kadar yapılması gerekmektedir. 

Yarışmalara katılacak tüm atların FEI vize işlemleri ve kayıtlarının tamamlanmış olması gerekmektedir. Türkiye doğumlu atların yarışma esnasında FEI pasaportuna ihtiyaçları bulunmamaktadır. 

Aynı hafta sonu ulusal yarışmalara katılacak olan at ve sporcuların ulusal angajman, vize ve pasaport işlemlerini takip etmesi rica olunur.

Önemli not:
FEI At Sağlık kurallarına göre FEI yarışmalarına katılacak tüm Atlar için FEI Horse App uygulamasında Yarışma alanına girmeden önceki 3 gün ile yarışma sırasında sabah ve akşam rektal vücut ısılarının alınması ve anlık olarak kayıt edilmesi;
Aynı uygulamada mevcut Horse Health FEI Self Certification formunun yarışma alanına varıştan önceki gün ya da varış günü doldurularak kaydedilmesi gereklidir.
Ayrıca; Arrival Examination (Varış Muayenesi) yapıldıktan sonra önceki vücut ısıları ve Self sertifika formunun doldurulması mümkün olmamaktadır. Bu nedenle kayıtların önceden anlık olarak yapılması önemlidir.  
Bu kayıtların yapılmaması halinde Sorumlu Kişiler (Binici) FEI IT sistemi tarafından otomatik olarak ceza alacaklardır.
Uygulama ile ilgili detaylar FEI web sitesinde (inside.fei.org/fei/horse-health/requirements) bulunmaktadır.