• TBF DUYURU NO : 11 / 2021 ATLI DAYANIKLILIK YARIŞMA TALİMATI | 05.03.2021

Sayın Sporcular

Türkiye Binicilik Federasyonu, Uluslararası Binicilik Federasyonu (FEI)’nun Atlı Dayanıklılık Yarışma Kurallarında yapmış olduğu değişikliklere istinaden Atlı Dayanıklılık Talimatını yeniden düzenlemiştir ve Yönetim Kurulu tarafından onaylanması ile de resmiyet kazanmıştır.

Düzenlenen yeni talimatta önemli olarak yarışma kategorileri ve sıralama şeklinde değişiklik yapılmıştır. Uluslararası Binicilik Federasyonu’nun istemiş olduğu başlangıç seviyesi kalifikasyonları, belirli hız aralıkları ile eklenerek, kalifikasyonları programda ilan edilmiş hız aralığında tamamlayarak atını veteriner kontrolüne zamanında takdim eden ve veteriner kontrolünden ilk geçen at ve binici ikilisi birinci olur şeklinde düzenlenmiştir. Başlangıç seviyesi kalifikasyonları dışında ki yarışmalar Uluslararası Binicilik Federasyonu’nda olduğu gibi katılım ve sıralama koşulları ile talimata eklenmiştir.

Bu değişikliklere ek olarak yapılan güncellemeler için Atlı Dayanıklılık Yarışma Talimatı’na web sayfamızda Mevzuat / Talimatlar / TBF Branş Talimatları kısmından ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla

TBF