• TBF DUYURU NO: 77/2016 ATLA TERAPİ BİLGİLENDİRME | 03.06.2016


Sayın İl Temsilcileri
Sayın Kulüp Başkanlıkları
Sayın İlgililer

Türkiye Binicilik Federasyonu (TBF) tarafından 2010 yılında başlatılan Atım Kanadım projesi kapsamında At ile terapi yapılması konusunda bazı çalışmalar yapılmış, yurt dışından gelen uzmanların bilgi ve birikimleri çerçevesinde eğitimler alınmış ve konunun Federasyonu ilgilendiren yönünde bir talimat hazırlanmıştır.
Söz konusu taslak hazırlanırken konu ile ilgili olan bakanlıkların, resmi kurum ve kuruluşlarla bilim insanlarının görüşleri alınmıştır.

Ülkemizde At ile terapi konusuna artan ilgi sebebi ile 2016 yılı Şubat ayında TBF, daha önce hazırlanan talimat taslağını kurulan bir bilimsel komite kanalı ile güncellemiş ve ihtiyaçlara cevap verecek bir çerçevede çalışmalarını tamamlama noktasına gelmiştir,

Diğer yandan TBF tarafından bugüne kadar düzenlenen muhtelif eğitim seminerleri yoluyla farkındalığı artırmak amaçlanmış, yardımcı elemanların ata yaklaşımı, tesislerde ve atlarda aranması gereken özellikler konusunda bilgilendirme yapılmıştır. Bu seminerlere katılanlara verilen katılım belgeleri uygulama yapma konusunda bir yetki belgesi olmayıp, sadece seminer içeriği kapsamında alınan eğitimi belgelendirmektedir.

Sonuç olarak, konu ile ilgili resmi mevzuat yürürlüğe girmeden ve yasal izinler alınmadan atla terapi eğitimi yapan kurum, kuruluş ve şahıslar, hukuki sorumluluklarının bilincinde olmalı ve bu konudaki faaliyetlerini gözden geçirmelidir.

Saygılarımızla


TBF