• BAŞKAN VEDASI | 14.07.2015
Binicilik camiasının değerli mensupları: Mali Kongreden sonra yönetim aleyhinde olağanüstü kongreye gitmek için bir imza kampanyası yapıldığı malumunuzdur.

Bu hususta bu kampanyayı yürütenler, Federe kulüplerimize, 100’ ün üstünde imza topladık size saha yaptıracağız, alt yapı için yardım edeceğiz vaatleri ile de olsa imza sayısı söyledikleri noktaya ulaşamamıştır. Bu duruma gelinmesinin ve bu işin planlayıcılarını aşağıda size açıklayacağım.

Eski yönetimin mevzuata aykırı fiilleri ile açılan davalar yürümektedir ve epey mesafe alınmıştır. Hedef yönetimi bertaraf etmek davacı tarafı ele geçirmektir. Halbuki bu zor bir iştir. Bakanlığımız bu davaları takıp etmektedir ve mahkemeler kamu adına gerekeni yapacaktır. Benden sonra gelecek Ahmet, Mehmet Beyler ve yönetimleri devlet gözetiminde bu davaları takip etmek zorundadır.

8 yıllık eski yönetimin yapmış olduğu mevzuata aykırı icraatların miladı, 3-4 zenginin göreve geldikten hemen sonra bir havuz oluşturup TBF’ ye para aktarmaları, bu havuzun kısa zamanda bozulması ile birlikte yüksek maaşlı alınan personele ödemelerin federasyon mali usul ve esaslarına aykırı yapılmaya başlanmasıdır.. Bu hususlar iki Bakanlık Baş Müfettişinin raporları ile sabit olup yargıda olduğu için sizlere daha fazla bilgi veremem. Bu raporlar kapsamında Bakanlık tarafından İstanbul Cumhuriyet Savcılığına gönderilen şikayete konu Maslak projesinde, ihale ilanının yapılmadığını, geçerli bir anlaşma akdedilmediğini, gerekli inşaat ruhsatı alınmadığını, yıkım kararı alındığını ve neredeyse Federasyonun bütçesi kadar harcama yapıldığını ve buna ilişkin yüz sayfalık bilirkişi heyeti tarafından ceza ve idare hukuku ihlallerine tespiti yapıldığını sizlere tekrar hatırlatırım.

Mali kongreden evvel delege listelerini yapmak üzere yönetim kurulu olarak eski genel sekretere yetki verdik. Eski Federasyon Başkanının başı çektiği muhalefet cephesi ile müşterek hareket eden bu şahıs, birçok faal antrenör, faal hakem ve bu ekibe yakın eski yönetimden maaşlı olan binicileri muhalefet lehine kanunsuz bir şekilde genel kurul delegesi olarak gösterdi. 1977 yılından beri çalıştığı kuruma sadakat ve özen borcu olan bu kişinin tutumunu camiamızın takdirine bırakıyorum.
Bu spor üç dört zenginin şişkin egolarının esiri olamaz olmamalıdır. Bunlara yandaşlık edenler ki, bir tanesi komşuda yapılan ciddi bir organizasyonda harikalar yaratmış(!) Spor dalını değiştirmiş, yedi düvelle kavgalı ve mahkemelik bir şahıstır. Diğerleri de hepinizin bildiği çıkar guruplarıdır.

Son söz; Binicilik camiasının değerli mensupları başkanınız olarak hep dik durdum. Sporumuzda disiplinden taviz vermedim. Zengin hegemonyasının Federasyonu domine etme isteklerine karşı çıktım. Türk Binicilik tarihinde size hep ilkleri yaşattım. Babamın ölüm ilanını Federasyondan vermedim, verdirmedim. Keza Avrupalı binici kız arkadaşımın da Federasyona borcu yok. Hepimizin vergileri ile meydana gelen federasyon bütçesinin hukuka uygun harcanmasını görev bildim. Türk Sivil Biniciliği'nin kurucusu rahmetli hocam Saim Polatkan Bey’e de aynı tarife uygulanmıştı. Şimdi onu hayırla yad ediyoruz. Zaman size her şeyi gösterecek. Genel kurulda seçeceğiniz Başkanınızın etrafında sımsıkı toplanın. Birlik ve beraberlik içinde olun. Kendisine zaman tanıyın ve yardımcı olun. İnanınki bu kulüplerimizin mali yapıları iyi olmadıktan ve de sportif bir plan ve yol haritaları bulunmadıktan sonra çok Federasyon yönetimi değişir. Mevcut şartlarla adam da bulamazsınız.

Başkanlık yaptığım süre boyunca birlikte çalıştığım Yönetim Kurulu Üyelerine, diğer Kurul Üyelerine ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Ayrıca Binicilik sporuna her daim destek olan Gençlik ve Spor Bakanlığına, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına ve Spor Genel Müdürlüğüne ve yetkililerine de teşekkürü borç bilirim.

Kendi isteğimle gelmediğim Başkanlık görevimden, kendi isteğimle ayrılıyor ve hepinize sağlık ve mutluluklar diliyorum.
                                                                                                                 
                                                                                                      Tunç Mehmet Çapa