• BALKAN ENGEL ATLAMA ŞAMPİYONASI 2014 - ÜÇÜNCÜ GÜN YARIŞMA SONUÇLARI | 06.09.2014
Günün ilk yarışması Yıldızlar Takım Şampiyonasında Türk binicilerimiz elde ettikleri ikincilikle ülkemizi gururlandırdılar. Şampiyona yarışmasını Taha Yedikardeş Coolina isimli atıyla 0/0, Neslihan Esen 0/0, Doğasu Aksoy 6/4 ve Aleyna İrten Rose isimli atıyla 4/0 hata yaptı. Yunanistan 8 ceza puanıyla üçüncü olurken Hırvatistan ve Türkiye 4 ceza puanıyla baraja kaldı. Güzel bir performans sergileyen Yıldızlar takımımız barajı toplamda 4 ceza puanıyla tamamlayıp gümüş madalya kazandılar. Altın madalyayı Hırvatistan kazanırken bronz madalyayı Yunanistan takımı kazandı.

Günün ikinci yarışması Genç Yetişkinler Şampiyonasında ülkemiz adına Lotus K isimli atıyla koşan Yarkın Altındağ Şampiyonada beşinci olarak sıralamaya girmiştir. Slovenya adına koşan Tadej Skaza birinci, Yunanistan adına koşan Anna-Maria Papageorgiou ikinci, Theodosia Belioglou üçüncü ve Diogenis Palegdas dördüncü oldu.

Günün üçüncü yarışması Amazonlar Takım Şampiyonasında Türkiye’yi Wervelwind 4 isimli atıyla Talya Afyoneri, Genzorova isimli atıyla Nur Tuvana Baktıroğlu, Zameo isimli atıyla Oben Albayrak ve Libelle isimli atıyla Ceren Zaim temsil ettiler. İki manşlı yarışmayı Talya Afyoneri 0/4, Nur Tuvana Baktıroğlu 8/4 ve Oben Albayrak 13/0 ceza puanıyla, takım olarak toplam 29 ceza puanıyla tamamladılar. Bulgaristan 18 ceza puanıyla birinci oldular. Sırbistan ve Yunanistan ise 24 ceza puanıyla baraja kaldılar;  Sırbistan barajda 4 hatayla ikinci olurken Yunanistan ise 8 hatayla üçüncü oldu.

Günün dördüncü yarışması Genç Atlar kategorisinin final yarışmasıydı. Sencer Horasan Up Du Val Guerard isimli atıyla 1 zaman cezasıyla beşinci oldu. Birinci ve ikinci Romanya’dan Norbert Schuman, üçüncü Hırvatistan’dan Andrea Novak Djelmić ve dördüncü Loris Ušic oldu.