• FEI SEVİYE 2 ANTRENÖRLUK KURSU | 29.08.2014
Uluslararası Binicilik Federasyonu’nun (FEI) Antrenörlük Kurslarının ikinci seviyesi Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin desteğiyle  24-29 Ağustos tarihlerinde Peter Strijbosch ile Sipahi Ocağı’nda yapıldı.

Peter Strijbosch FEI’ın en tecrübeli hocalarından biri olup 1974’den beri Hollanda’nın ulusal binicilik okulu Helicon NHB Deurne’de çeşitli görevlerde çalışmaktadır. 1974-82 yılları arasında kendisinin de mezun olduğu okulda antrenörlük ve başantrenörlük, 1982 ile 2002 yılları arasında okulun müdür yardımcılığı 2002’den bu yana ise antrenörlüğün yanı sıra uluslararası programların koordinatörlüğünü yapmaktadır. 1961-2008 yılları arasında aktif spor hayatında konkur komple disiplininde iki kez ulusal şampiyon, atlama disiplininde iki kez ulusal Grand Prix 150 cm’de beşinci,  dresaj da ise Prix St. George seviyesinde yarışmıştır. KWPN Royal Dutch Sport Horses’ın 4 yaş aygır ve kısrak seçimleri için resmi hakemdir. 2001’den beri FEI’da gelişen ülkeler için planlamalarda bulunan kurulun üyesidir. FEI’ın antrenör yetiştirme programlarında Level 1 ve Level 2 seviyelerinde baş antrenörlük yapmaktadır.

6 tam gün süren kursta antrenörler, dresaj ve engel atlama disiplinlerinde ders verme metotları üzerinde çalışırken, binici ve atın psikolojisi ve fizyolojisi konularını da işlemektedirler. Antrenörün rolü, antreman programları ve ders planları üzerinde çalışan kursiyerler, güvenlik önlemleri üzerinde de önemle durmaktadırlar. Sınıf ve teori derslerinin yanı sıra kursa katılan antrenörler sahada onlara verilen konulardan ders verirken, grubun diğer katılımcı antrenörleri dersin eleştirisini yapıyorlar. Böylelikle eleştirilere açık olmak ve bunları bir kazanç olarak görerek kendini geliştirmek ön plana çıkmaktadır.

FEI Seviye 2 Kursuna Türkiye’den Barkın Aydın, Doğan Deniz, Gülru Turcan, Kadir Çelik, Ömer Şimşek, Sedef Etik ve Serhat Murat Erdural katılırken yurtdışından Mircea Neagu ve Mutaz Sultan katılmıştır. Kursa gözlemci olarak Paula Neagu ve Tulya Kurtulan izlemişlerdir. Kursiyerler kursun sonunda 3 ay içinde ödevlerini hazırlayarak FEI’a gönderdikten sonra sertifikalarını alarak Seviye 3 için aday olmaya hak kazanacaklardır.


Hazırlayan Tulya Kurtulan