• 2013 T.C. BAŞBAKANLIK KUPASI SONA ERDİ | 30.09.2013
Başbakanlık Kupası Engel Atlama yarışmalarında ikinci gün 100cm yüksekliğinde koşulan TJK Kupası ile başladı. 40 sporcunun mücadele ettiği kupada genel tasnifte Karagücü Binicilik Ekibinden Başçavuş Onur Taşpınar birinci olurken, ABİK’ den Cankat Özdeş ikinci ve yine ABİK’den Cansın Özdeş üçüncü sırada yer aldılar. Yarışmacılara ödülleri TJK Asil Üyesi Sayın Mete Aysal, TJK Ankara Hipodromu Müdürü Sayın Cemil Akpınar ve Ankara Atlsıpor Kulübü Başkanı Sayın Sencer Güneşsoy tarafından verildi. Günün ikinci yarışması olan Mitsubishi Elektriek Kupası’nda (115cm) 53 sporcu yarıştı. Yıldız kategori binicilerde ilk gün kazanan Emir Koçak (GBSK) Florentine isimli atı ile ikinci günde de kupayı kazanan isim oldu. İkinci sırada GBSK’dan Berk Başeğmez Pinolotta isimli atı ile yer aldı. Genel Tasnifte Bçvş. Onur Taşpınar birinci olurken; Selim Seven (AASK) Hale Bopp ile ikinci, Ceren Zaim (Ferdi34) üçüncü sırada yer aldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Kupası saat 14.00’da Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Suat Kılıç’ın yarışmaları onurlandırması ile başladı. Toplam 40 sporcunun mücadele ettiği 1.30 m yükseklikteki parkurda, Karagücü Binicilik Ekibinden Bçvş. Onur Taşpınar, Pınar isimli atı ile günün üçüncü zaferine imza attı. Parkuru 61.58 saniyede hatasız tamamlayarak Kupa’nın sahibi olan Taşpınarı’ın ardından 61.81 saniyelik hatasız parkuru ile Hüsnü Dinç (İASK) Saran isimli atı ile ikinci oldu. Kupada üçüncülüğü 62.07 saniyelik hatasız parkuru ile Kaan Kızılkaplan (BBK) Rudi ile kazandı. Yarışmada dereceye giren binicilere ödüller. Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Suat Kılıç tarafından takdim edildi. Yarışmanın ödül töreninde ayrıca 2013 yılında İspanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası yıldızlar finalini 10. Sırada tamamlayan ve Eylül ayında İstanbul’da gerçekleştirilen 40. FEI Engel Atlama Balkan Şampiyonası’nda yıldızlar kategorisinde altın madalya kazanan Emir Koçak, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’dan Üstün Başarı Ödülü’nü aldı. Hüsnü
Dinç Chiara ile 2013 T.C. Başbakanlık Kupası Sahibi

Haftanın en büyük Kupası olan T.C. Başbakanlık Kupası’nda Türkiye’nin en tecrübeli 29 binicisi 1.40 yüksekliğindeki zorlu parkurda mücadele ettiler. Oktay Sezek, Hüsnü Dinç ve Ülkan Delikan parkuru hatasız tamamlayarak kupa için baraja kalan biniciler oldular. 2013 Ustalar Balkan Şampiyonu Hüsnü Dinç (İASK)baraj parkurunu Chiara isimli atı ile hatasız tamamlayarak T.C. Başbakanlık Kupasının sahibi oldu. Yarışmayı SIEC’den Oktay Sezek SIEC Castlekelly Finn isimli atı ile ikinci sırada, Ülkan Delikan (Ferdi34) Contero isimli atı ile üçüncü sırada tamamladı. Yarışmada dereceye giren binicilere ödülleri Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Suat Kılıç tarafından takdim edildi.