• 2024 ATLI DAYANIKLILIK BALKAN ŞAMPIYONASI'NDA TÜRKIYE'DEN ÇIFTE ALTIN MADALYA! | 10.10.2024

4-6 Ekim 2024 tarihlerinde Yunanistan'ın Kilkis şehrinde düzenlenen 2024 EEF Atlı Dayanıklılık Balkan Şampiyonası'nda Milli Takımımız büyük bir başarıya imza atarak hem takım hem de ferdi kategoride altın madalyanın sahibi oldu!

2024 EEF Atlı Dayanıklılık Balkan Şampiyonası, Balkan ülkelerinin başarılı milli takımlarını ve ferdi sporcularını bir araya getirerek zorlu bir mücadeleye sahne oldu. Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan, Hırvatistan ve Romanya'nın katıldığı bu prestijli yarışmada, toplamda 24 sporcunun yer aldığı 102 km'lik parkurda mücadele eden Türk Milli Takımımız hem takım olarak hem de ferdi kategoride üstün başarı sergiledi.

Milli sporcularımız, zorlu parkuru takım ruhuyla tamamlayarak 2024 EEF Atlı Dayanıklılık Balkan Şampiyonası'nda Milli Takımımız altın madalyasının sahibi oldu. Ülkedeki takımda temsil eden milli sporcularımız:
Şakir Tarık ÇAKIR
Ömer Faruk ÖZER
Ela Nur TEKER
Cem ÇAPUR
Nergis PEHLİVAN
Bu zorlu parkurda, ekip olarak ortaya koydukları özveri ve başarıyla ülkemize altın madalya ile dönmeye hak kazandılar.

Ferdi Kategoride ise Şampiyonluk ve Gümüş Madalya ile göğsümüz kabartan millilerimiz önemli bir başarıya imza attılar. Şakir Tarık ÇAKIR parkuru tamamlayarak altın madalyanın sahibi ve 2024 EEF Atlı Dayanıklılık Balkan Şampiyonu oldu. Ayrıca Ömer Faruk ÖZER gümüş madalyayı kazanarak Türkiye adına çifte sevinci yaşattı.

Diğer sporcularımızın dereceleri şu şekilde olmuştur:
Cem ÇAPUR - 7. sırada
Ela Nur TEKER - 8. sırada
Ela Zeynep GÜLTEKİN - 11. sırada

Bu büyük başarının arkasında, takım ruhu ve disiplinli çalışmalar kadar, teknik ekibin katkıları da oldukça büyük. Milli takımımızın ekip şefi Ebru İNAN, veteriner hekim Hacer KOFALI ERGİN ve kafile süre hakemi Cenk ORUÇ şampiyon olan takımımıza sağladıkları destek ve gösterdikleri özveri ile büyük takdir topladı.

Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Hasan Engin TUNCER yaptığı açıklamada “Milli sporcularımızı, teknik ekiplerimizi ve tüm destekçilerini bu büyük başarıdan dolayı tebrik ediyoruz. Türkiye'yi uluslararası arenada başarıyla temsil eden tüm sporcularımız ile gurur duyuyor, gelecekte de başarılarının devamını diliyoruz.”  sözleriyle milli takım sporcularına ve teknik ekibe katkıları için teşekkür etti.