• SEYIS EĞITIMI IŞ BIRLIĞI PROJESI | 05.12.2023

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Türkiye Binicilik Federasyonu Arasında Tarihi İş Birliği Protokolü İmzalandı!

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) ile Türkiye Binicilik Federasyonu (TBF), Türkiye binicilik tarihinde bir ilki gerçekleştirerek seyis eğitimi alanında stratejik bir iş birliği protokolü imzaladı. Protokol törenine AYBÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Cengiz KÖSEOĞLU ve Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Hasan Engin TUNCER katıldı.

Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Hasan Engin TUNCER, federasyon tarihinde Türkiye’de binicilik alanında ilk olma özelliğini taşıyan eğitim projesi hakkında sözlerine şöyle devam etti:
“Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile birlikte federasyonumuzun bünyesinde bulunan atlı spor kulüplerimizin ihtiyacı olan çok önemli konulardan biri olan Eğitimli Seyislerin kazandırılması için seyis eğitimi projesini hayata geçirmek istiyoruz. Türkiye Binicilik Federasyonu olarak, binicilik alanında ihtiyaçları belirleyerek doğru adımları kamu kurumlarımız ve özel sektörle birlikte hareket ederek başarıya ulaşmak istiyoruz. Seyis Eğitimi iş birliği projesi, Türkiye Binicilik Federasyonu bünyesinde çalışan seyislerimize at ile ilgili güncel bakım, beslenme ve sağlık bilgileri aktarmak, iş güvenliği ve sağlığı kapsamında belgeli seyisleri yetiştirerek binicilik sporunda at refahını artırmayı ve başarılar elde etmeyi amaçlıyoruz.”

İş birliği kapsamında, AYBÜ bünyesinde açılacak olan seyis eğitimi programları, teorik ve pratik dersleri içerecek şekilde tasarlanacak. Ayrıca, Türkiye genelindeki binicilik kulüplerine yönelik çeşitli eğitim ve seminerler düzenlenerek sektördeki profesyonellerin bilgi ve becerilerinin güncellenmesine katkı sağlanacak.

Bu tarihi iş birliği, Türkiye'nin binicilik sporundaki başarılarını artırarak, seyis eğitimi konusunda uluslararası alanda da etkili bir konuma gelmesine olanak tanıyacak.