• CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI ATLI DAYANIKLILIK YARIŞMALARI | 26.10.2020

CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI ATLI DAYANIKLILIK YARIŞMALARI 24-25 Ekim tarihlerinde Kayseri’de yapıldı.
Talas Belediyesi işbirliği ile Akçakaya Model Uçak Pisti’nde gerçekleştirilen ve iki gün süren yarışmalara çeşitli illerden (Ankara, İstanbul, Bursa, Kayseri, Kocaeli, Nevşehir) toplam 26 sporcu katıldı.
AD Geliştirme 40 km yarışmasında Ümit Tekcan Tokyo isimli atı ile birinci, Ersin Ulusoy Cengo isimli atıyla ikinci, Mirhas Erinç Erdinç Nuryüzlüm isimli atı ile üçüncü, Tolga Pekcan Terekeme Beyi isimli atı ile dördüncü, Cihangir Fazlıoğlu Alacakaranlık isimli atıyla beşinci oldu. AD 1* 70 km yarışmasında Erkan Demir Draguna isimli atıyla birinci, Hikmet Burhan Kaya Kayrabey isimli atıyla ikinci, Murat Yalçıntaş Umutreis isimli atıyla üçüncü, Mesut Elmas Vartolu isimli atıyla dördüncü oldu. AD 2* 90 km yarışmasında ise Ömer Faruk Pehlivan Dehaağa isimli atıyla birinci ve Ramazan Yiğit Fiona isimli atıyla ikinci oldu. Sporculara kupa ve madalyalarını Talas Belediye Başkanı Sayın Mustafa Yalçın, yarışma Teknik Delegesi Sayın Hüsamettin Aydın ve diğer protokol üyeleri takdim etti. Törende ayrıca organizasyona katkı sağlayanlara da teşekkür plaketi verildi.

Yarışmaların sonunda düzenlenen ödül töreninde konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, ata sporu olan atçılığa büyük önem verdiklerini ifade ederek, “Atçılığı seviyoruz ve bütün imkanlarımızla destek oluyoruz. Atçılık bizim ata sporumuz. Bu spora gönül verip buraya kadar gelen tüm yarışmacılarımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Pandemi döneminde bütün tedbirleri alarak bu yarışmaları gerçekleştirdik. Pandemi demek hayatın durması demek değildir. Bugün buraya kadar gelen tüm yarışmacılar bunu bir kez daha ispatladılar. Kendilerini kutluyor ve gönüllerinden öpüyorum” dedi.
Türkiye Binicilik Federasyonu Yarışmaya katılan tüm sporcularımızı tebrik eder başarılarının devamını dileriz. Ayrıca bu başarılı organizasyon için Talas Belediye Başkanlığı’na, ve emeklerini esirgemeyen tüm yetkililere destek ve katkıları için teşekkür ederiz.