• PONY ANTRENÖRÜ KURSU SERTİFİKA PROGRAMI – PONY ANTRENÖRÜ KURSU BİLGİLENDİRME | 11.07.2017

Ülkemizde her gün sayıları hızla çoğalan pony club sistemini standartlara oturtmak ve binicilik sporuna altyapı sağlamak için 3 farklı ilde 60 katılımcıyla gerçekleşen Pony Antrenörü Kursları yapıldı.

4-11 Haziran tarihlerinde  Türkiye Binicilik Federasyonu ve Fransız Binicilik Federasyon işbirliği ile düzenlenen kursları, Fransız Binicilik Federasyonu Pony Departmanı sorumlusu Pascale Audonnet verdi, tercümeleri Tulya Kurtulan yaptı. Ankara, İzmir ve İstanbul da gerçekleşen kurslar ikişer gün sürdü ve kursiyerler Seviye 1 Modul 1 Sertifikalarını aldılar. 

Pony Club lardaki eğitim metodlarını çeşitlendirmek ve yarışma disiplinlerine altyapı yetiştirmek üzere Equifun (Engel Atlama yarışmalarına hazırlık ), Carousel (Dresaj yarışmalarına hazırlık) ve Miniderby ( Konkurkomple yarışmalarına hazırlık) tanıtıldı. Yaşlara göre ders planlama ve oyun pedegojisi üzerinde duruldu, örnek dersler verildi.

Fransız Binicilik Federasyonunun 80 lerden buyana pony clublara verdiği destekle bugün 700.000 in üzerinde lisanslı binici olduğunu ve bunun sadece 100.000 inin yarışmalara katılırken, 600.000 binicinin her yıl 8 aşamalı eğitim sisteminden sertifika almak için lisanslarını vizelettiğine ve aktif binicilik yaparak sektörü oluşturduğuna dikkat çekildi.

Türkiye Binicilik Federasyonu pony sorumlusu Mustafa Siyok, binicilik sporuna altyapı sağlamak üzere 8 aşamalı eğitim sisteminde kategori belgesi verilmesi; equifun, carousel, miniderby gibi ekonomik organizasyonların yapılanması ve bu altyapıyı oluşturacak Pony Antrenörlerinin eğitilerek, sertifikalandırılması için; kursların devam edeceğini açıladı.

Seviye 1 Modul 1 ve Seviye 1 Modul 2 Ağustos başında İstanbulda yapılacak.Kurs ile ilgili bilgilendirme duyurusu belirtilmiştir.

TBF DUYURU NO : 65/2017 PONY ANTRENÖRÜ KURSU BİLGİLENDİRME
Sayın İl Temsilcileri,
Sayın Kulüp Başkanlıkları,
Sayın Sporcular

Türkiye Binicilik Federasyonu ve Fransız Binicilik Federasyonu iş birliği ile Pascale Adounnet tarafından verilecek Pony Antrenörü Kursu sertifika programı aşağıdaki tarih ve yerlerde yapılacaktır.

07-08 Ağustos 2017 Seviye 1 Modül 1
Yer: İSTANBUL BİNİCİLİK KULÜBÜ 

9-10 Ağustos 2017 Seviye 1 Modül 2
Yer: İSTANBUL BİNİCİLİK KULÜBÜ 

11-12 Ağustos 2017 Seviye 1 Modül 2
Yer: TULYA KURTULAN ATLISPOR KULÜBÜ

KATILIM ŞARTLARI (Modül 1)
1) TBF 1. Kademe antrenörlük sertifikası sahibi olmak
2) Dengi Atçılık Meslek Yüksekokulu mezunu olmak
*Bu şartlara haiz olmayan herkese kurs gözlemci olarak açıktır. ( işletmeci , ebeveyn vb. )
*Gözlemciler arasından lisanslı binici olan ve/veya herhangi bir üniversiteden en az ön lisans sahibi olanlara, TBF’nin açacağı antrenörlük kursunda öncelik tanınacaktır.
KATILIM ŞARTLARI ( Modül 2)
1)      Seviye 1 Modül 1 Kursuna katılarak sertifika sahibi olmak.
2)      KGCC’de Kasım 2016 tarihinde FFE ve TBF işbirliği ile Pascale Adounnet tarafından verilen seminerden katılım sertifikası almak ve TBF’ye   Seviye 1 Modül 1 için kurs ücretini ödemiş olmak.

*Modül 1’e katılan gözlemciler modül 2’ye katılabilirler.

KATILIM ÜCRETLERİ
SEVİYE 1 MODÜL 1
2 gün  max 25 kişi  -300 TL                                          
SEVİYE 1 MODÜL 2
2 gün max 12 kişi – 500 TL
SEVİYE 1 MODÜL 3
3 gün max 8 kişi – 750 TL

GÖZLEMCİ ÜCRETİ : 100 TL

NOT: TBF’de herhangi bir seviye veya branşta antrenörlük vizesini yaptıranlar, pony antrenörlüğü vizesinden muaf olacaklar.          

Saygılarımızla

TBF