• TBF DUYURU NO : 09 / 2023 AT TERBİYESİ ADAY HAKEM KURSU | 26.01.2023

30 Ocak – 02 Şubat 2023 tarihleri arasında Türkiye Binicilik Federasyonu At Terbiyesi disiplini aday hakem kursu ve at terbiyesi  hakem güncelleme kursu düzenlenecektir.

07.04.2022 Tarihinde yapmış olduğumuz TBF DUYURU NO: 41 / 2022 AT TERBİYESİ EĞİTİM SEMİNERİ konulu duyuruya istinaden semineri tamamlayıp, şartları sağlayan adaylar da bu kursa katılabilirler.

 1 – Aday hakemler için: Hakem Talimatının 16. Maddesine göre:

-T.C. Vatandaşı olmak,

-20 yaşından büyük olmak,

-En az lise veya dengi okul mezunu olmak

-Sağlık durumu elverişli raporu

-Aktif Antrenörler, sporcular ve federasyon görevlileri de tüm branşlarda aday hakem olabilirler. Ancak sporcu lisanlı oldukları branşta yarışmacı olarak ve/veya çalıştırdığı sporcuların katıldığı yarışmalarda, görev alamazlar.

-At Terbiyesi Hakemliği uzmanlık gerektiren bir branştır. Bu nedenle Aday Hakem olacak kişinin geçmişinde binicilik sporunda at terbiyesi veya engel atlama branşlarında ulusal veya uluslararası seviyede yarışmış olması veya MHK tarafından kabul edilen belirli bir süre at terbiyesi yarışmalarında hakemlerin yanında yazıcılık yapmış olması ve buradaki gelişiminin aday hakem olmaya yeterli seviyeye geldiğinin Federasyon ve MHK tarafından onaylanmış olması gerekir. Aktif yarışmacı olarak hizmet vermemiş veya yazıcılık yapmamış, Federasyon ve MHK tarafından yeterliliği onaylanmamış kişiler hakem kursuna katılma talebinde bulunurlarsa Federasyon ve MHK tarafından yapılacak mülakat veya inceleme sonunda reddetme hakkında sahiptir. Katılanlar da seviye olarak uygun görülmezlerse aday hakem olamayabilirler.

 2 –  Ara vermiş hakemler için: Hakem Talimatının 18. Maddesine istinaden:

Kurs katılım şartları aşağıdaki gibidir:

- İki senesi üst üste olmaması şartı ile beş sene vize yaptırmayan hakem tekrar göreve devam etmek isterse (İl, Ulusal ve Uluslararası) kategorisine uygun kursa katılıp sınava girmek zorundadır, Bu Talimatın ‘’Hakem Olma Şartları’ndaki” kurallar geçerlidir.

- Sporcu, antrenör yada zorunlu olarak beş seneden daha fazla vize yaptıramayan hakem tekrar göreve devam etmek isterse (İl, Ulusal ve Uluslararası) kategorisine uygun kursa katılıp sınava girmek zorundadır, Bu Talimatın ‘’Hakem Olma Şartları’ndaki” kurallar geçerlidir.

 -Ara vermiş at terbiyesi hakemleri kurs ücreti ödemeyecekler, kurs sonundaki sınava katılacaklardır (Başarılı olmak için 100 üzerinden en az 70 puan almaları gerekmektedir) 

 DETAYLAR:

 Kurs Tarihi ve Saatleri :

30 Ocak 2023 – 18:00 – Online Güncelleme Kursu

31 Ocak 2023 – 12:00 – Ankara ve İstanbul Federasyon Ofislerinde eş zamanlı sınav

02 Şubat 2023 –18:00 – Online mülakat (Mülakata kursu ve sınavı başarı ile tamamlayanlar girebilir.)

 Kurs Yeri          : İstanbul kursuna katılacaklar için ; Türkiye Binicilik Federasyonu

Maslak Mah. Maslak Meydan Sok. No: 3 K:2 D:3 Veko Giz Plaza Maslak - Sarıyer / İstanbul

                          : Ankara kursuna katılacaklar için; Alparslan Türkeş cad. Saim Önhon Kapalı Maneji No:22 Beştepe - Ankara

Kurs Eğitmeni   : Diana Munnich –Alman Binicilik Federasyonu At Terbiyesi Ulusal Hakem ve Uluslararası At Terbiyesi Komiserler Başkanı ve 3* Komiser

Kurs ücreti: 1.100 TL’dir. 

Banka Hesap Bilgilerimiz:

TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU

Türk Ekonomi Bankası TL Hesabı

IBAN : TR46 0003 2000 0000 0087 5349 97

Kursa katılacak kişilerin bilgilerini egitim@binicilik.org.tr e-mailine göndermeleri rica olunur.