• TBF DUYURU NO : 02 / 2023 YOUNG RIDER ACADEMY BİLGİLENDİRME | 10.01.2023

Young Riders Academy 9. Senesi ile gelişmeye devam etmektedir. Türkiye Binicilik Federasyonu olarak 18 ila 23 yaş arasında 3 sporcu bildiri hakkımız bulunmaktadır. 2023 yılında da YRA'nın misyonu temelinde dostluk ve işbirliği bağlarını güçlendirmek amacıyla spor ve akademik eğitimlerin yanı sıra sporcular kliniklere ve diğer etkinliklere davet edilecektir. YRA'nın amacı, genç yeteneklerin engel atlama antrenmanlarına ve bu sporda geleceğin profesyonelleri olarak kariyerlerini hazırlamalarına yardımcı olmaya devam etmektedir.

Program bir kez daha gelecek vaat eden beş ila sekiz biniciye profesyonel ahırda birkaç aylık eğitim ve yatılı yaşama imkanı sunmaktadır.  Program ayrıca Veterinerlik, İşletme ve Ekonomi, Sponsorluk ve İletişim, Sporcunun Sağlığı ve Hukuki Yönler konularında eğitim sağlamaktadır.  

Türkiye Binicilik Federasyonu en fazla üç aday girmesi teşvik edilir. Her sporcu, 145m kadar bir at ve bir genç at (5 - 7 yaş) olmak üzere iki atla elemeye davet edilecektir.

Başvurular arasından Emile Hendrix, Otto Becker, Jean-Maurice Bonneau ve Sven Holmberg'den oluşan bir seçim komitesi, büyük olasılıkla 6 - 8 Mart 2023 tarihlerinde Peelbergen'de iki günlük bir seçime davet edilecek yaklaşık 25 sporcu seçecek, ayrıntılar Bay Holmberg tarafından Şubat 2023'ün başında bildirilecektir.

Detaylı bilgiye www.ridersacademy.eu  adresindeki web sitesinde bulunabilirsiniz, daha önce bu programa ülkemiz adına Derin Demirsoy katılmıştır ve başarı ile mezun olmuştur.

Programa katılmak isteyen sporcuların 16 Ocak tarihine kadar info@binicilik.org.tr  adresine kendilerinin CVsi ve katılmak istedikleri atlarının isimleri, ikamet adresleri ile birlikte detaylı olarak bildirmelerini rica ederiz.