• TBF DUYURU NO: 33 / 2021 KATEGORİ BELGESİ BAŞVURU SINAVI | 22.04.2021

Sayın Kulüp Başkanlıkları
Sayın İlgililer

Kategori Belgesi Başvuru Sınavı ile ilgili takip edilmesi gereken aşamalar aşağıda belirtilmiştir.

Saygılarımızla

TBF

KATEGORİ BELGESİ SINAVI
Kategori Belgesi Sınavı düzenlemek isteyen Kulüpler sınav katılımcı evraklarını, ödemelerini tamamlamış olarak eksiksiz bir şekilde sınavdan en az iki gün önce Federasyon İstanbul ofisine ulaştırmış olması gerekmektedir. Aksi takdirde sınav düzenlenemez, belgelerin federasyona zamanında ulaşması kategori sınavını düzenleyecek kulübün sorumluluğundadır.

Kategori Belgesi Sınavı İçin Gerekli Evraklar

1. Kategori Belgesi Başvuru Formu (https://www.binicilik.org.tr/Dosya/IcerikDosya/8-2020/334-binicilik_federasyonu_kategori_belgesi_basvuru_formu.pdf linkinden forma ulaşabilirsiniz.)
2. Sağlık Raporu
3. Sigorta Belgesi ( Aşağıda yer alan 3 seçenekten birini tercih edebilirsiniz.)

a) Türkiye Binicilik Federasyonu Ferdi Kaza Sigortası (https://www.binicilik.org.tr/Dosya/IcerikDosya/1-2021/899-2021_ferdi_kaza_sigorta_formu.pdf linkinden forma ulaşabilirsiniz. Ücretler ve Teminatların bilgisi formda yer almaktadır)

b) Özel Ferdi Kaza Sigorta Poliçesi (Binicilik Sporu teminat kapsamında ve en az 6.000 TL tedavi gideri olması gerekir.)

c) SGK Belgesi ( E-devletten “SPAS” yazılarak sigortalı aktif / pasif bilgisine ulaşılabilir.)

Kategori Belgesi Sınavı Başvuru Ücreti

www.binicilik.org.tr  adresi online işlemlerden başvuru işlemi yapacak olan sporcu için üyelik oluşturulması gerekir. Üyelik işlemi tamamlandıktan sonra Online İşlemler sekmesinden Kategori Belgesi Başvuru işlemi yapılır ve ücret online olarak ödenir. Online olarak işlemi tamamlayamayan sporcu IBAN ‘a açıklama kısmına “sporcu isim soy isim yazarak” ödeme işlemini yapmalıdır.

Banka Hesap Bilgilerimiz
ALICI HESAP ADI: Türkiye Binicilik Federasyonu
Türk Ekonomi Bankası TL Hesabı
IBAN: TR46 0003 2000 0000 0087 5349 97

Yeni Binici Kulüp Kategori Belgesi Başvuru Ücreti: 450 TL
Yeni Binici Ferdi Kategori Belgesi Başvuru Ücreti: 950 TL
Yeni Binici Kulüp Kategori Belgesi Başvuru Ücreti (Pony): 300 TL
Yeni Binici Kulüp Kategori Belgesi Başvuru Ücreti (Pony): 400 TL

İstenilen evrak ve banka dekontları Federasyona teslim edilir. Federasyon evraklarını eksiksiz tamamlanmış olan sporcuların katılımını onaylar, “Katılımcı Listesi” kulübe ulaştırılır. Daha sonra Kulüp tarafından Katılımcı Listesine ekleme yapılamaz.

Evraklar ve işlemler eksiksiz tamamlandıktan sonra, Kulüp onaylanan tarihte Kategori Belgesi Başvuru Sınavını düzenler. Kategori Belgesi Sınavının en az Ulusal 2. Kademe antrenör tarafından yapılması gerekmektedir. Sınavı yapacak antrenörün vizesi yapılmış olmalı ve sınavda görevli olabileceğine dair Kulüp tarafından Federasyondan yazılı onay alınmış olması gerekmektedir. Federasyon gerekli görmesi halinde sınavda TBF gözlemcisi görevlendirebilir.

Sınav sonrasında sınav evrakları ve sonuçlar sınavı yapan antrenör tarafından Federasyona, sınavda kopya çekilmediğine ve sınavda başarılı olan sporcuların kaza yaratmayacak şekilde at bindiğine dair sorumluluğu kabul ettiğinin delili olan imzası ile gönderilecektir. Sınav sonucunda her sporcu için https://www.binicilik.org.tr/Dosya/IcerikDosya/8-2020/396-kategori_sonuc_belgesi.pdf  linkinde yer alan formun, sınavı yapan antrenör tarafından doldurulması gerekmektedir. Federasyon tarafından onaylanmış “Katılımcı Listesi”nde ismi yer almayan sporcular Kategori Sınavına alınmaz. Aksi halde Kulüp ve antrenör disiplin ihlali ile sorumludur.