• TBF DUYURU NO : 16 / 2021 EHV - 1 SALGIN DUYURU | 17.03.2021

Sayın At Sahipleri ve Sporcular

Şubat ayında Valencia’da Uluslararası Yarışmalarda meydana gelen EHV 1 (Nörolojik Formu) salgın hastalığın henüz kontrol altına alınamaması nedeniyle Avrupa Kıtasında Uluslararası Yarışmalar FEI tarafından 14 Nisan 2021 tarihine kadar tekrar ertelenmiştir.

Salgın hastalık nedeniyle hudutlarda bir kapanma yoktur. Federasyonumuz Türkiye’ye ithal olan atların, ithalat işlemleri sona erip, yarışmalara katılmak amacıyla pasaport işlemlerine başvuru sürecinde bilgi sahibi olmaktadır.

Mevcut spor atlarımıza risk faktörü oluşturmaması amacıyla Avrupa’daki salgının FEI tarafından tamamen sonlandığı konfirme edilene dek Türkiye’ye yeni ithalatı gerçekleşen atların pasaport talepleri ülkeye geliş tarihinden itibaren karantina süreci olan 21 gün işleme alınmayacaktır.

TBF Faaliyet Takviminde yayınlanan yarışmaların yoğun olarak devam etmekte olduğu ve yarışmalara katılan atların her hafta lokasyon değiştirdiği bu dönemde kulüplerimizin EHV 1 salgın riski bilinci ile gerekli tüm tedbirleri alarak yarışmalarını düzenlemelerini hatırlatırız.

Saygılarımızla

TBF