• TBF DUYURU NO : 61 / 2024 SEYİS EĞİTİM KURSU | 15.04.2024

Değerli Kulüp Başkanlıklarımız,

Binicilik kulüplerimizin en fazla ihtiyaç duyduğu insan kaynaklarının arasında nitelikli seyisler (at bakıcıları) gelmektedir. Seyis eğitiminin hayata geçirilmesinin sağlanması sonucunda binicilik kulüplerimize nitelikli, eğitimli ve e devlet sertifika belgesi olan seyisleri kazandırarak at refahının sağlanması ile iş sağlığı ve güvenliği çerçevesinde doğabilecek kazaların önüne geçebilmektir.

Ayrıca Ülkemiz biniciliğinin dünya binicilik sektöründen pay alabilmesi ancak ve ancak atlarımıza doğru yöntemler ile bakılması ve uygun davranışlarla mümkün olabilir. Bu doğru yöntemi ve uygun davranışları ancak atların bizzat bakımını yürüten seyisler ile gerçekleşebilir. 

Bu bağlamda 04 Aralık 2023 tarihinde Türkiye Binicilik Federasyonu ile Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi arasında Seyis Eğitimi Projesi protokolü imzalandı. Türkiye Binicilik Federasyonumuzun tarihinde bir ilki gerçekleştirerek Seyis Eğitimi alanında stratejik bir iş birliği çerçevesi iki aşamadan oluşmaktadır.

Birinci aşama; Hali hazırda Binicilik Kulüplerimizde seyis olarak hizmet eden çalışan seyislerimizi at bakım, beslenme ve sağlığı vb. konularında güncel bilgiler ışığından hukuki zemin oluşturabilmek adına e devlet sertifikalı belgeli olarak seyislerin belgelendirilmesi,

İkinci aşama; Binicilik Kulüplerimizin ihtiyaçları doğrultusunda eğitimli bilgili yeni kadın ve erkek seyislerin sektöre kazandırılması sağlanması hedeflenmektedir. Belirtilen hedeflere Federasyon olarak ulaşabilmek adına Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Atçılık ve Antrenörlüğü Programında alan uzmanı olan akademisyenlerimizle birlikte Binicilik Kulüplerimizin ihtiyacının karşılanması sağlanacaktır.

Seyis Eğitim Projesini gerçekleştirebilmek adına öncelikle İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerimizde kurs açılması planlamıştır. İkincisi açılacak seyis eğitim kursunu İzmir ilimizde 22 Nisan 2024 Pazartesi günü 09:00 ile 17:00 saatleri arasında İzmir Atlı Spor Kulübünde yapılması planlanmış olup kurs kontenjanı 40 (kırk) kişi olarak belirlenmiştir. Seyis eğitimi kapsamında verilecek olan hizmetlerin karşılığı HİPPOTERAPİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ döner sermaye hesabına, eğitime katılacak her kursiyer için 3.300,00 (üç bin üç yüz) TL KDV dahil olmak üzere TR 75 0001 2009 1940 0006 0001 47 IBAN no’lu banka hesabına kurs ücreti yatırılması gerekmektedir. Ödeme evrağının açıklama kısmına kursiyer T.C. kimlik numarası ve adı soyadı yazılması önemlidir. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile Federasyonumuz arasında seyis eğitimi iş birliği protokolüne istinaden Federasyona bağlı her bir Federe kulüpten seçilen 3 kulüp seyisinin kurs ücretleri bir defaya mahsus olmak üzere kulüplere destek kapsamında Federasyon tarafından karşılanacaktır. Kulüplerimizden seyis eğitimi kursuna katılacak seyislerimizin aşağıdaki belgelerini Türkiye Binicilik Federasyonu’na ıslak imzalı olarak en geç 19 Nisan 2024 Cuma günü mesai bitimine kadar federasyon ofisimize veya  info@binicilik.org.tr mailine gönderilmesini rica ederiz.

 

BANKA HESAP BİLGİSİ:

HESAP ADI: YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ

IBAN: TR 75 0001 2009 1940 0006 0001 47

 

Başvuru Koşulları;

En az İlkokul mezunu olmak,

18 yaşından küçük olmamak,

Nüfus cüzdanına veya geçici kimlik belgesine sahip olmak,

Adli sicil kaydının bulunmaması,

Seyislik yapmasına engel olabilecek ciddi bir sağlık sorunu olmamak.

 

Gerekli Belgeler:

Başvuru dilekçesi,
SGK Tescil ve Hizmet dökümü

Diplomanın tasdikli sureti,

3 adet 4,5 cm x 6 cm vesikalık fotoğraf,

Nüfus cüzdanı fotokopisi,

Adli sicil kaydı,

İkametgâh belgesi / Adres beyanı,

Kan grubu belgesi,

Aile Hekiminden Sağlık Raporu,

Kurs ücreti ödeme makbuzu

Not:

-Geçici kimlik belgesi ile eğitime katılanlara sadece katılım belgesi verilecektir.

-Hizmet pasaportu talep eden seyislerimizin TBF tarafından düzenlenen Seyis Eğitim Kursu programına katılarak ''Seyis Eğitimi Sertifikası'' (Mesleki Yeterlilik Belgesi) almış olmaları şartı aranacaktır.