• TBF DUYURU NO : 88/ 2018 ÖNEMLİ | 13.11.2018

Sayın At Sahipleri
Sayın Sporcular
Sayın İlgililer

07 Kasım 2018 tarihinde Adana’ya giden atların geçirdiği üzücü kaza sonrası sosyal medyada değişik değerlendirmeler yapılmış, federasyonumuza yazılı ve sözlü bazı haksız yakıştırmalar iletilmiştir. Bu nedenle konu ile ilgili aşağıdaki açıklamaya gerek duyulmuştur.

Her sporda federasyonların öncelikli görevlerinden biri sporu yurt sathında yaygınlaştırmak ve geliştirmektir. Gençlik ve Spor Bakanlığı bu görevle ilgili Başkanlardan yazılı taahhüt almaktadır. Bu nedenle yarışma yapılmaya uygun tesisi bulunan her ilde yarışma yapmak bizim görevimizdir. Nitekim bu yıl federasyonumuz 3 büyük il dışında Kocaeli, Bursa, Eskişehir, Samsun, Isparta, Konya, Nevşehir, Van, Adana ve Gaziantep’te yarışma düzenlemiştir. Van’daki yarışmaya Antalya’dan atlar gitmiş ve geri dönmüşlerdir.

Kaldı ki diğer önemli görevimiz olan uluslararası arenada ülkemizi başarı ile temsil edecek sporcu ve atların yetişmesini sağlamak ancak değişik iklim, coğrafya ve sahalarda, değişik parkur düzenlerinde yarışmalara katılmakla mümkün olur.
Tüm dünyada binicilik sporu bu şekilde yapılmaktadır. Bu nedenle bundan sonra da ekonomik imkanlar yeterli oldukça değişik illerde yarışma düzenleneceğinin tüm paydaşlarımızca bilinmesinde yarar vardır.

Diğer yandan ülkemizde karayolu taşımacılığı sıkı kurallara bağlanmıştır. Bu kurallara ilaveten federasyonumuzda 21 Mart 2018 tarihinde Spor Atlarının Taşınması hakkında bir talimat hazırlamış ve bunu yayınlamıştır. At sahipleri atlarını gerek il içinde gerekse iller arası istedikleri araçla istedikleri şekilde taşıtmakta ve kimse federasyona sormamakta ve bu taşımalardan bizim haberdar olmamız mümkün olmamaktadır. Bu nedenle istedikleri yarışmalara katılıp katılmama yönünde tercih yapmak, taşımanın ülkemizdeki kurallara ve atların refahına uygun olmasını sağlamak, at sahiplerinin, sporcu ve antrenörlerin sorumluluğundadır.

Bir daha böyle bir kaza yaşanmaması için tüm paydaşların gerekli özen ve dikkati göstermesi dileğiyle bilgilerinizi rica ederiz.

TBF