• TBF DUYURU NO : 50/2018 ATLARIMIZIN YURT DIŞI ÇIKIŞ YASAĞI İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME | 05.05.2018

Sayın Kulüp Başkanlıkları,
Sayın Sporcu ve Antrenörler,


2017 yılının ikinci yarısında İstanbul Büyükada'da tespit edilen ruam hastalığı nedeniyle Avrupa Birliği sınırlarını kapatarak atlarımızın yurt dışına uluslararası yarışmalara katılmalarını altı ay süre ile engellemişti, bu süre 8 Mayıs tarihinde sona ermekte idi. Federasyonumuz gerek yurt içinde T.C Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı gerekse yurt dışında Uluslararası Binicilik Federasyonu (FEI) ve Avrupa Binicilik Federasyonu(EEF) ile sürekli iletişim içinde birlikte süreçin lehimize sonlandırılması veya farklı çözümler bulunması amacıyla yoğun çalışmalar yapmıştır. 

Ancak Avrupa Birliği Komisyonu'nun söz konusu yetkilisi 4 Mayıs 2018 cuma günü yaptığı açıklamada hepimizi derinden üzmüştür. Bu açıklama yasağın Bakanlığımızın yaptığı değerli çalışmalara ve raporlamalara rağmen uzatıldığı ve geçtiğimiz günlerde Milletler Kupası, Akdeniz Oyunları ve Gençler Avrupa Şampiyonası'na katılacak belirli sayıda atlarımıza uygulamaya başladığımız karantina önlemine rağmen uluslararası yarışmalara katılmaları kabul edilmemiştir. Bu nedenle TBF olarak karantina uygulamamızı sonlandırmış bulunmaktayız.

Soruna çözüm bulunması amacıyla AB nin liderliğinde bir takvim hazırlanmıştır, buna göre haziran ayında aralarında Bakanlığımızın ve AB yetkililerinin ve Türk veterinerlerinin bulunduğu bir çalışma grubu kurularak yasağın kaldırılması için gerekli çalışmalar tekrar başlatılacaktır.

Saygılarımızla

TBF